Makaron z łososiem i serem
Łososiowy makaron z serem wymaga ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 587 kalorii, 28g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz jednodniowy chleb, masło, makaron łokciowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Przełożyć do dużej miski. Zmiękczone masło wymieszać z makaronem.
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu; gotować cebulę w oleju, aż brązowy, o 5 protokół. Wymieszać w przyprawy łososia i owoców morza i gotować do ogrzania przez, o 5 minut więcej.
Zdjąć z ognia i wlać ocet z czerwonego wina na patelnię i odstawić do ostygnięcia.
Wymieszać razem ser Cheddar, jajka, mleko, i bulion warzywny w dużej misce do mieszania.
Dodać mieszaninę łososia, groch i marchew i kukurydzę; wymieszać. Wymieszać z makaronem. Doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Tosty chleb i rozbić na małe kawałki.
Połączyć tosty i parmezan w robocie kuchennym; blend aż posiekane na okruchy.
Posypać wierzchem naczynia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nagrzeje się przez, o 45 protokół. Pozostawić do ostygnięcia 15 do 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.