Makaron z sosem śmietanowym wódki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj makaronu z sosem śmietanowym wódki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, śmietany do ubijania, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Z Sosem Śmietanowym Wódki (Jasny), Penne Alla Vodka (Wódka Krem Makaron), oraz Muszka Pastan i sos wódka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj 1/4 łyżeczka soli, pieprz, i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać wódkę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż ciecz zostanie zmniejszona o około połowę. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli, bulionu i pomidorów; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut.
Umieścić mieszaninę pomidorów w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Proces do gładkiej. Powrót mieszaniny pomidorów na patelnię; wymieszać śmietanę. Gotować 2 minuty na średnim ogniu, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z gotowanym makaronem, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i bazylią.