Makaron z sosem Parmezanowym
Makaron z sosem maślanym parmezanem zajmuje około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 577 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z Simply Recipes ma 1925 fanów. Jeśli masz gałkę muszkatołową, parmezan, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Maślanym Parmezanem @ Dw Magazine.Com, Dyni, parmezanu i makaronu, oraz Makaron z dyni i parmezanem z szałwią.
Instrukcje
Piec dyni: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Dynię butternut przeciąć wzdłuż na pół i zgarnąć flaki i nasiona i wyrzucić je (lub zapisać nasiona i tosty je).
Wlać 1/4 szklanki wody do naczynia do pieczenia i umieścić połówki dyni Butternut ściąć stronę w dół.
Piec przez 40 minut lub aż widelec łatwo przebija squasha. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut.
Miąższ squasha wyjąć ze skórek i włożyć do blendera. Odrzuć Skórki.
Podsmażyć szalotki w oliwie z oliwek na średnim ogniu na małej patelni, aż dopiero zaczynają brązowieć, o 2-3 protokół.
Dodaj szalotki do blendera.
Dodaj 1 szklankę wody, parmezan, 1 łyżeczkę soli i 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej i zmiksuj na gładką masę. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć go trochę więcej wody.
Wlać sos do małego garnka ustawionego na małym ogniu.
Wymieszać z kwaśną śmietaną i ogrzać. Nie pozwól, aby sos się zagotował.
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie: zalać garnek wodą i solą (1 łyżka soli na każde 2 litry wody). Ustawić na dużym ogniu, aby doprowadzić do twardego wrzenia.
Dodać makaron i gotować na twardym wrzenia, odkryte aż al dente.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem: gdy makaron będzie gotowy, odcedzić i włożyć do miski.
Wymieszać z odrobiną sosu i podawać.
Dodaj trochę dodatkowego sosu i trochę pietruszki tuż po przyniesieniu go do stołu.