Makaron z serem Carbonara
Przepis makaron z serem Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Na 1,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 22g białka, oraz 52g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka łokcia makaron, pół na pół, Serek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z serem Carbonara, Makaron z serem Carbonara, oraz Ugotuj książkę: makaron z serem Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż będzie al dente, o 6 protokół. Odcedzić, rezerwując 1 3/4 szklanki wody z makaronu. Odstawić.
Ugotować boczek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie chrupiący i większość tłuszczu została oddana, o 15 protokół.
Przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Wlać tłuszcz do małej, bezpiecznej na ciepło miarki.
Dodać wystarczającą ilość oliwy z oliwek do całkowitej 1/4 szklanki tłuszczu. Rezerwa.
Ostrożnie wytrzyj rondel (lub szybko spłucz, jeśli jest naprawdę brudny).
Dodać pół na pół i 2 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do gotować na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Dodajemy serek śmietankowy i mieszamy do rozpuszczenia.
Ubić cheddar i Gruyere, aż cały ser się rozpuści i sos będzie gładki.
Dodaj makaron i zarezerwowaną wodę z makaronu do rondla i wymieszaj, aby połączyć. (Będzie to wyglądać bardzo luźne, ale makaron będzie ssać dużo sosu, jak piecze.) W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Delikatnie złożyć w boczku i 3/4 plasterków szalotki.
Wlać do naczynia do pieczenia 13 na 9 cali.
W średniej misce wrzucić bułkę tartą z zarezerwowaną mieszaniną tłuszczu z boczku i szczyptą soli.
Posypać mieszaninę równomiernie na wierzchu makaronu i sera i piec, aż ser jest bąbelkowy i bułka tarta są lekko rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Udekoruj pozostałymi szalotkami i podawaj.