Makaron z serem
Makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1010 kalorii, 42g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, ser gruyere i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Skropić olej do dużego garnka wrzącej osolonej wody.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, 6 do 8 protokół.
W międzyczasie podgrzej mleko w małym rondlu, ale nie gotuj go. 6 łyżek masła rozpuścić w dużym (4-ćwiartkowym) garnku i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, mieszając trzepaczką. Podczas ubijania dodać gorące mleko i gotować jeszcze minutę lub dwie, aż zgęstnieje i będzie gładka. Off ciepła, dodać Gruyere, cheddar, 1 łyżka soli, pieprz, i gałka muszkatołowa.
Dodać ugotowany makaron i dobrze wymieszać.
Wlać do naczynia do pieczenia 3-quart.
Pokroić pomidory i ułożyć na wierzchu. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła, połączyć je ze świeżą bułką tartą i posypać wierzchem.
Piec przez 30 do 35 minut, lub aż sos jest bąbelkowy i makaron jest rumiane na górze.