Makaron z prażonym ananasem
Makaron z prażonym ananasem może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz miód, mleko, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Makaron Kokosowy, Prażone Lody Truskawkowe, oraz Pieczone Truskawkowe Shortcake Shake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, pokrój ananasa wzdłuż na ćwiartki.
Pokrój każdą ćwiartkę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż ananasa w jednej warstwie na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć sok, miód, imbir i goździki; skropić ananasem.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż ananas jest lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; odstawić.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Aby przygotować ciastka, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, kokos, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić granulowany cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Dodać białka, 1 na raz, ubijając dobrze po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
Dodać mieszankę mąki i mleka na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 40 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Umieść shortcake na desce do krojenia lub powierzchni roboczej. Ostroznie podzielic shortcake na pol poziomo za pomoca ząbkowanego noża.
Ułożyć dolną połowę ciasta na półmisku; na wierzch polać mieszaniną ananasów, ubitą polewą i na wierzch ciastka.
Mieszając ciasto na ciastka, użyj lekkiej ręki i szybko pracuj nad najbardziej delikatnymi ciastami. Jeśli przepis wymaga ugniatania ciasta, ugniataj lekko tylko kilka razy, aby ciasto nie stało się przepracowane.
Użyj ząbkowanego noża, aby podzielić ciastka. Będzie przeciąć ciasta bez ich kruszenia.
Możesz upiec ciastka do jednego dnia. Całkowicie schłodzić i przechowywać w temperaturze pokojowej w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Aby podgrzać, owinąć w folię i podgrzewać w temperaturze 350 przez 10 minut.
Aby zamrozić ciastka, całkowicie je schłodzić, umieścić w wytrzymałej plastikowej torbie na suwak i zamrozić do dwóch miesięcy. Rozmrozić w temperaturze pokojowej, a następnie podgrzać zgodnie z instrukcją powyżej.