Makaron z pomidorami i kozim serem
Makaron z pomidorami i kozim serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rozdartych liści bazylii, łagodny kozi ser, kalamata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron z rukolą, pomidorami i kozim serem, Makaron z kozim serem herbacianym i pomidorkami koktajlowymi, oraz Kremowy makaron z kozim serem z pieczonym brokułem i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Makaron gotować w 6-litrowym garnku wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, a następnie odcedzić.
Podczas gotowania makaronu, wrzucić pomidory z solą do smaku w misce i niech wydzielają się soki.
Wrzuć gorący makaron z kozim serem do dużej miski, aż ser się rozpuści i pokryje makaron.
Dodaj pomidory z sokami, oliwkami, bazylią, solą i pieprzem do smaku i wrzuć do połączenia.
* Aby zapobiec przebarwieniu liści bazylii, nie należy ich zrywać, dopóki nie zrobi się makaronu.* Aby uzyskać szczególnie żywą prezentację, użyj pomidorów koktajlowych w różnych kształtach i kolorach.