Makaron z pieczarkami i sosem serowym Gorgonzola
Makaron z pieczarkami i sosem serowym Gorgonzola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 577 kalorii. Ten przepis służy 6. 116 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, sól i pieprz, tymianek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron z pieczarkami i dynią-SOS Gorgonzola, Makaron w kształcie z zieleniną, karczochami, grzybami Portobello i gorgonzolą, oraz Czekoladowy makaron z sosem śmietanowym Gorgonzola i 10 romantycznych dań z makaronu.
Instrukcje
Makaron gotować we wrzącej osolonej wodzie aż do al dente.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować przez 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Gotować 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać bulion z kurczaka, śmietanę, zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, stale mieszając drewnianą łyżką o 5 protokół.
Dodaj 1 szklankę sera gorgonzola i 1 łyżkę natki pietruszki. Dobrze wymieszać i dostosować przyprawę do smaku.
Dodać makaron do sosu grzybowego, dobrze mieszając, i gotować, aż makaron jest podgrzewany przez, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia i posypać pozostałym serem gorgonzola i natką pietruszki.