Makaron z kurczaka w sosie śmietanowo-Tymiankowo-miętowym
Makaron z kurczaka w sosie śmietanowo-Tymiankowo-miętowym wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 904 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 122 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z prostych przepisów wymaga skórki z cytryny, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, tymianku i pieprzu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowany kurczak z sosem Pieczarkowo-tymiankowym, Grillowany kurczak z czosnkiem, musztardą pełnoziarnistą i sosem śmietanowym tymiankowym, oraz Piersi z kurczaka z sosem śmietanowo-tymiankowym Shiitake i pieczoną marchewką.
Instrukcje
Podgrzej 4 ćwiartki osolonej wody (1 łyżka soli na każde 2 ćwiartki) w dużym garnku na makaron.
Brązowy kurczak: gdy woda się nagrzewa, przygotuj kurczaka.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średniej wysokości. Kawałki kurczaka obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodać kawałki kurczaka do gorącej patelni, początkowo rozłożyć je, a następnie nie mieszając, aby miały możliwość brązowienia. Po lekko rumiane z jednej strony, używać szczypiec do odwrócenia kawałki na tak, że brązowy na drugiej stronie.
Gdy kawałki są rumiane po obu stronach i po prostu gotowane, Usuń na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Zrobić sos: odgazować patelnię białym winem. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj bulion z kurczaka i pozwól, aby płyny zmniejszyły się o połowę (w razie potrzeby podgrzej ciepło).
Dodaj śmietanę, miętę, tymianek, skórkę cytrynową, miód, sól i ocet. Ponownie zmniejszyć sos o połowę.
Ugotuj makaron: gdy woda makaronu się zagotuje, dodaj makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu makaronu.
Dodać makaron i kurczaka do sosu: gdy makaron jest gotowy, rezerwy pół szklanki wody do gotowania makaronu, i odsączyć makaron.
Dodać makaron do sosu śmietanowego, gdy sos śmietanowy zmniejszy się o połowę i można grubo obtrzeć łyżkę.
Do makaronu i sosu dodać kurczaka.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku(bądź hojny z obu!)
Jeśli po kilku minutach makaron potrzebuje więcej płynu, aby go poluzować, należy dodać z powrotem część wody z makaronu.
Dekoruj odrobiną posiekanej świeżej mięty i tymianku.