Makaron z kalafiorem: Pasta Col Cavolofiore
Makaron z kalafiorem: Pasta col Cavolofiore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz caciocavallo, nici szafran, pomidor, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa: Minestra di Cavolofiore, Makaron Z Kalafiorem, oraz Kalafior i makaron.
Instrukcje
W rondlu o grubym dnie doprowadzić do wrzenia 6-ćwiartkę wody i dodać 2 łyżki soli. Kalafior podzielić na różyczki. Blancy kalafior we wrzącej wodzie do połowy gotowane, o 10 protokół.
Odcedzić kalafior, rezerwując wodę do gotowania dla ziti. Odstawić ugotowany kalafior na bok.
Siekamy i mielimy anchois.
Rozpuścić pasma szafranu w kilku łyżkach ciepłej wody.
Wrzucić ryby, pomidor i pokrojony czosnek. W rondlu 3-quart, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu w patelni saute.
Dodać rodzynki, orzeszki piniowe, szafran herbaty, i anchois. Za pomocą drewnianego wymieszać i kontynuować gotowanie na średnim ogniu, aż sardele rozpuścić, o 7 protokół.
Dodać połowę gotowanego kalafiora i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i niech gotować, aż kalafior jest miękki, o 5 protokół.
Obniżyć ciepło do niskiego i pozwolić gotować, odkryte, podczas przygotowywania ziti. Zagotować wodę z kalafiora.
Dodać ziti i gotować w połowie, o 5 protokół.
Odcedzić makaron i dodać do sosu.
Dodaj pozostały kalafior, przykryć i niech dusić na średnim ogniu, aż makaron i kalafior są gotowane przez, o 5 protokół. Wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posiekaną natką pietruszki i caciocavallo. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.