Makaron z kalafiorem: Pasta Col Cavolofiore

Makaron z kalafiorem: Pasta Col Cavolofiore
Makaron z kalafiorem: Pasta col Cavolofiore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz caciocavallo, nici szafran, pomidor, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa: Minestra di Cavolofiore, Makaron Z Kalafiorem, oraz Kalafior i makaron.

Instrukcje

1
W rondlu o grubym dnie doprowadzić do wrzenia 6-ćwiartkę wody i dodać 2 łyżki soli. Kalafior podzielić na różyczki. Blancy kalafior we wrzącej wodzie do połowy gotowane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odcedzić kalafior, rezerwując wodę do gotowania dla ziti. Odstawić ugotowany kalafior na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
ZitiZiti
3
Siekamy i mielimy anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Mięso MieloneMięso Mielone
4
Rozpuścić pasma szafranu w kilku łyżkach ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Wrzucić ryby, pomidor i pokrojony czosnek. W rondlu 3-quart, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu w patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać rodzynki, orzeszki piniowe, szafran herbaty, i anchois. Za pomocą drewnianego wymieszać i kontynuować gotowanie na średnim ogniu, aż sardele rozpuścić, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
SzafranSzafran
HerbataHerbata
7
Dodać połowę gotowanego kalafiora i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i niech gotować, aż kalafior jest miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8
Obniżyć ciepło do niskiego i pozwolić gotować, odkryte, podczas przygotowywania ziti. Zagotować wodę z kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
ZitiZiti
9
Dodać ziti i gotować w połowie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZitiZiti
10
Odcedzić makaron i dodać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
11
Dodaj pozostały kalafior, przykryć i niech dusić na średnim ogniu, aż makaron i kalafior są gotowane przez, o 5 protokół. Wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posiekaną natką pietruszki i caciocavallo. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn