Makaron z kalafiorem: Pasta Col Cavolofiore

Makaron z kalafiorem: Pasta Col Cavolofiore
Makaron z kalafiorem: Pasta col Cavolofiore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,66 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz caciocavallo, nici szafran, pomidor, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Zupa kalafiorowa: Minestra di Cavolofiore, Makaron Z Kalafiorem, oraz Kalafior i makaron.

Instrukcje

1
W rondlu o grubym dnie doprowadzić do wrzenia 6-ćwiartkę wody i dodać 2 łyżki soli. Kalafior podzielić na różyczki. Blancy kalafior we wrzącej wodzie do połowy gotowane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić kalafior, rezerwując wodę do gotowania dla ziti. Odstawić ugotowany kalafior na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
ZitiZiti
3
Siekamy i mielimy anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Mięso MieloneMięso Mielone
4
Rozpuścić pasma szafranu w kilku łyżkach ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Wrzucić ryby, pomidor i pokrojony czosnek. W rondlu 3-quart, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu w patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać rodzynki, orzeszki piniowe, szafran herbaty, i anchois. Za pomocą drewnianego wymieszać i kontynuować gotowanie na średnim ogniu, aż sardele rozpuścić, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
SzafranSzafran
HerbataHerbata
7
Dodać połowę gotowanego kalafiora i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i niech gotować, aż kalafior jest miękki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8
Obniżyć ciepło do niskiego i pozwolić gotować, odkryte, podczas przygotowywania ziti. Zagotować wodę z kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
ZitiZiti
9
Dodać ziti i gotować w połowie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZitiZiti
10
Odcedzić makaron i dodać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
11
Dodaj pozostały kalafior, przykryć i niech dusić na średnim ogniu, aż makaron i kalafior są gotowane przez, o 5 protokół. Wymieszać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posiekaną natką pietruszki i caciocavallo. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn