Makaron z homara z sosem Herbed Cream
Makaron z homara z sosem Herbed Cream jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 10. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, gałązki tymianku, żywe homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Homar i koper włoski Napoleon z Herbed Homar krem, SOS homarowy do makaronu, oraz Homar Quinoa makaron z kremowym wędzonym sosem paprykowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bardzo duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj homary. Gotować aż gotowane przez, o 12 protokół (lub gotować partiami, jeśli to konieczne). Używając szczypiec, przenieś homary na dużą blachę do pieczenia.
Wyjąć mięso z ogona i pazurów; umieścić mięso w średniej misce.
Usunąć ikrę z ciał i umieścić w małej misce. Przykryć i schłodzić mięso i ikrę (jeśli są).
Usuń tomalley (Zielona materia) z ciał i odrzuć. Rezerwowe ciała i muszle.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na dużym ogniu.
Dodaj zarezerwowane ciała homara i muszle. Sauté 3 minuty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać koncentrat pomidorowy; wymieszać 3 minuty. Wymieszaj pomidory, wino, ocet, czosnek, estragon, tymianek i pietruszkę.
Dodać śmietanę; gotować 2 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić tylko do zaparzenia smaku homara krem, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Odcedzić sos do dużej miski, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Zawartość Sitka należy wyrzucić. (Homar i sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.)
Przenieść sos do ciężkiego dużego rondla.
Pokrój mięso homara na kawałki wielkości kęsa; grubo pokruszyć ikrę, jeśli używasz.
Dodaj do sosu. Delikatnie przewijać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić; makaron wrócić do garnka.
Dodać sos; wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje makaron, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do dużej płytkiej miski i służyć.