Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto

Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 453 kalorie, 19g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, oliwę z oliwek plus dodatkowe, zieloną cebulę ; białe części i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto, Makaron z groszkiem cukrowym, szparagami, Ricottanem i brązowym masłem, oraz Makaron Z Groszkiem Cukrowym, Szparagami, Ricottą I Brązowym Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło z 2 łyżkami oleju w ciężkimduża patelnia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj onions and shallot.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Posypać grubą solą iprzyprawić. Sauté do miękkości (nie Brązowy), o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
4
Dodać wino; zwiększyć ciepło do średnio wysokiej i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do glazury, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WinoWino
5
Dodać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; odstawić.
6
Szparagi gotować w dużym garnku gotowanymsolonej wody, aż będzie miękka, 2 do 4 minut, w zależności od grubości szparagów.Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej, przeniesieńdo dużej miski z lodowatą wodą. Powrót wody dooil.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
7
Dodać groszek i gotować, aż tylko miękkie, o 2 protokół. Za pomocą skimmera przenieś łyżkę ze szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
8
Odcedzić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
9
Powrót wody w garnku do wrzenia. Gotować pastauntil przetargu, ale nadal twarde do gryzienia, mieszającokaziemsko.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę pastacooking cieczy.
11
W międzyczasie podgrzej mieszankę cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
12
Dodać i mieszać tylko do zwiędnięcia, o 1minute.
13
Dodajemy odsączone szparagi i groszek; mieszamy aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrochGroch
14
Dodaj makaron, 1 szklanka parmezanu, i pietruszka na patelni z warzywami; wrzucić, dodając zastrzeżone makaron gotowania cieczy przez 1 / 4cupfuls jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Makaron przełożyć do dużej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Posypać prosciutto; skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
17
Podawać, podając więcej sera obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Składniki

6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szparagi, pocięte poprzecznie na kawałki 3/4 calaszparagi, pocięte poprzecznie na kawałki 3/4 cala1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.główka sałaty maślanej lub sałaty Bostońskiej (około, rdzawych, liści pokrojonych w plastry o szerokości 3/4 calagłówka sałaty maślanej lub sałaty Bostońskiej (około, rdzawych, liści pokrojonych w plastry o szerokości 3/4 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(1/4 patyczka) masło(1/4 patyczka) masło8krewetki i żyłkiGruba sól koszernaGruba sól koszerna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwełuskany świeży groch (z około 2 funtów grochu w strąkach)łuskany świeży groch (z około 2 funtów grochu w strąkach)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek extra virgin plus dodatkowo do skropieniaoliwa z oliwek extra virgin plus dodatkowo do skropienia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty parmezan plus dodatkowo do posypaniadrobno starty parmezan plus dodatkowo do posypania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.campanelle (makaron w kształcie trąbki) lub średni (około 1 cala) makaron w kształcie muszlicampanelle (makaron w kształcie trąbki) lub średni (około 1 cala) makaron w kształcie muszli1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cienko pokrojone prosciutto, pocięte poprzecznie na paski o szerokości 1/2 calacienko pokrojone prosciutto, pocięte poprzecznie na paski o szerokości 1/2 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona szalotkamielona szalotka2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dymka lub zielona cebula (ciemnozielone części odrzucone); białe części pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala, jasnozielone części pokrojone w plastry o grubości 1/2 caladymka lub zielona cebula (ciemnozielone części odrzucone); białe części pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala, jasnozielone części pokrojone w plastry o grubości 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn