Makaron z czerwonego wina z serem Feta
Makaron z czerwonego wina z serem Feta to Wegetariańskie danie główne. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 16G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz masło, wino, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jeden garnek Grecki makaron z kurczaka z kremowym sosem z wina Feta, Kurczak i makaron z białym winem i serem Edam, oraz Makaron śródziemnomorski z sosem z sera feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek wody do wrzenia; dodać 1 łyżeczkę soli i spaghetti. Gotować, aż spaghetti zacznie się łatwo zginać, około 5 minut.
Tymczasem, na dużej patelni, stopić 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Płatki czosnku i pieprzu gotować na maśle 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać wino; podgrzać do gotowania na wolnym ogniu.
Spaghetti odcedzić, rezerwując wodę do gotowania.
Dodaj spaghetti na patelni. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż spaghetti będzie al dente (w razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania).
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła; mieszaj do rozpuszczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Poszczególne porcje posypać 1-2 łyżkami sera.