Makaron z cukinią i prażonymi migdałami
Need a danie główne Wegetariańskie? Makaron z cukinią i prażonymi migdałami może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz linguine, sok z cytryny, czosnek w butelce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Makaron z cukinią z pieczarkami, pancettą i soczewicą z prażonymi migdałami, Cukinia I Kabaczek Z Chili, Miętą I Prażonymi Migdałami, oraz Katalońska pomidorowa zupa z cukinii z miętą i prażonymi migdałami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w średniej misce.
Dodać 2 łyżeczki oleju, rzucając do herbu.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni, wirując do herbu.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund.
Dodaj cukinię; smażyć 3 minuty lub do chrupkiego przetargu.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia. Wymieszać z makaronem i 1 1/2 łyżki mięty; dobrze wymieszać.
Zdjąć z ognia; wymieszać w mieszaninie pomidorowej.
Umieścić 1 1/2 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 4 misek; top równomiernie z pozostałych 1 1/2 łyżki mięty.
Posypać każdą porcję 4 łyżeczkami sera i 2 łyżeczkami migdałów.
Połącz 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 1/2 łyżeczki mielonego czosnku, 1 łyżeczkę świeżego soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i 15 drobno posiekanych pestek oliwek kalamata w małej misce.
Rozprowadzić mieszaninę oliwek na 1 (11-uncja) można schłodzić ciasto chlebowe. Przekręć każdą pałeczkę; piec w 375 przez 15 minut lub aż zbrązowieje.