Makaron z boczkiem i pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pasty z boczku i pomidora. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 21g białka, oraz 39g tłuszczu. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, czosnku, boczku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: makaron z cebulą, boczkiem i pomidorem (Pastan All ' Amatriciana), Makaron z boczkiem i pomidorami, oraz Pomidorowy Boczek Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku zagotować 3 ćwiartki wody, po zagotowaniu dodać 2 łyżki soli koszernej i makaron i gotować, aż makaron będzie al dente.
W dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać boczek i saute, aż boczek jest chrupiące.
Usuń boczek, aby osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu i usuń 3/4 tłuszczu z boczku z patelni.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i czerwone płatki chili. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta, dodaj czosnek, gotuj przez 2 minuty, a następnie dodaj pomidory.
Saute przez 5 minut, a następnie deglaze z winem.
Odcedzić makaron i dodać do miski pomidorowej.
Dodaj bazylii i boczku. Wymieszać z parmezanem, dodać sól i pieprz do smaku.