Makaron z boczkiem, groszkiem i bazylią
Makaron z boczkiem, groszkiem i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 896 kalorii, 39g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka rashers smugowany boczek, groch, ser pack, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis z BBC Good Food ma 125 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Makaron z boczkiem i groszkiem i serem, Sałatka grochowa z bazylią i pędami grochu, oraz Kremowa Pancetta, por + groszek makaron i ser są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podsmażamy boczek i pory na oleju przez 10 minut, aż boczek będzie złoty, a pory miękkie. Wsypać groszek i podgrzać. W międzyczasie zagotować makaron i podgrzać grill do wysokiej.
Przed odsączeniem makaronu należy odcedzić 150 ml wody do gotowania, następnie dodać go, miękki ser, połowę startego sera i musztardę na patelnię z warzywami. Mieszaj, aż ser roztopi się w kremowym sosie. Wymieszaj większość bazylii i makaronu, a następnie rozetrzyj z resztą sera. Grilluj przez 2-3 minuty, aż ser się rozpuści. Rozsypać bazylią do podania.