Makaron z bakłażanem
Makaron i bakłażan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać perciatelli, ząbki czosnku, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Makaron z bakłażanem, Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, oraz Makaron Gruyère i Emmentaler z szynką i zakwasem w kostkach z " Melt: Sztuka makaronu i sera.
Instrukcje
Bakłażany pokroić wzdłuż na 20 (1/4 cala grubości) plastry razem z długim ząbkowanym nożem i przenieść do durszlaka. Wrzucić 2 łyżki soli morskiej, a następnie odcedzić 1 godzinę.
Podczas gdy bakłażan drenuje, podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 4-do 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć cebulę i czosnek, mieszając, do złotego koloru, o 6 protokół.
Dodaj pomidory z sokiem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli morskiej, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 20 do 25 protokół. Wymieszać z bazylią.
Delikatnie wycisnąć bakłażan, aby usunąć nadmiar wilgoci (pomaga to zmniejszyć gorzki smak) i osuszyć.
Rozgrzać 1/4 cala oleju (o 2 filiżanki) w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 182° na termometrze, a następnie smażyć bakłażana w 4 partiach, obracając się raz szczypcami, aż złoty, o 4 protokół na partię.
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych do osuszenia.
Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż do al dente, następnie osusz durszlak i spłucz pod zimną wodą, aby przestać gotować.
Dobrze odcedzić i wrzucić makaron z 1 łyżką oleju.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozprowadź 1/2 szklanki sosu pomidorowego na dnie 13-przez 9-calowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia.
Ułóż 5 nitek makaronu równolegle do siebie na powierzchni roboczej i pokrój w poprzek na trzecie części. Umieść 1 plasterek smażonego bakłażana na powierzchni roboczej i ułóż pokrojony makaron (15 sztuk) na 1 końcu plasterka.
Zwinąć bakłażan, pozostawiając odsłonięte końce makaronu i przenieść do naczynia do pieczenia, szew w dół. Zrób więcej rolek w ten sam sposób z pozostałym bakłażanem i makaronem, przenosząc do naczynia (rolki będą pasować ciasno). Łyżka pozostałego sosu na bakłażan, następnie przykryć naczynie luźno folią.
Piec, aż bułki są podgrzewane przez, o 15 protokół.
* Sos pomidorowy, bez bazylii, można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Wymieszać z bazylią przed kontynuowaniem.* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju, umieścić żarówkę w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Danie może być złożone (ale nie pieczone) 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte (bazylia może się odbarwić). Doprowadzić do temperatury pokojowej do pieczenia.