Makaron wycięty na gitarze z Bottargą i Chiles: Maccheroni alla Chitarra
Need a dairy free i pescatarian przystawka? Makaron wycięty na gitarze z Bottarganem i Chiles: Maccheroni alla Chitarra może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, pomidory, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną, Makaron z wiosennymi warzywami (spaghetti Alla Chitarra Con Verdure, oraz Spaghetti Alla Chitarra Con Pomodoro dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 12 do 14-calowej patelni saute, połączyć oliwę z oliwek, płatki pieprzu, i czosnek i saute, aż czosnek jest prawie brązowy, o 5 protokół.
Dodaj pomidory i sos pomidorowy i doprowadzić do duszenia.
Ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania, do miękkości jeszcze al dente, o 6 protokół.
Odcedzić makaron i dodać go do mieszanki pomidorowej. Wrzuć na gorącą minutę. Podzielić między 4 podgrzewane miski, bottarga ogolić nad każdą miskę, posypać bułką tartą, i podawać natychmiast.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Pomidory pokroić na pół wzdłuż, wycisnąć nasiona i usunąć błonę. W małej misce, połączyć cukier, olej, sól i pieprz i płaszcz pomidory z mieszaniny.
Umieść pomidory, pocięte bokiem, na blasze wyłożonej pergaminem i umieść w piekarniku. Gotować przez 2 godziny lub aż pomidory będą bardzo miękkie i stracą około połowy płynu.
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchew i gotować, aż marchew jest dość miękka, o 5 protokół więcej.
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż tak grube jak gorące płatki, o 30 protokół. Doprawić solą, do smaku.
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.