Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni

Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni
Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka pecorno romano, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Makaron Z Czerwoną Papryką I Brokułami Maccheroni, Maccheroni E Melanzane, oraz Małe Maccheroni z Miecznikiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 12 do 14 cali, połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek i cebuli. Gotować do miękkości. Wieprzowinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli. Gotować do głębokiego brązu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj pastę pomidorową, sos pomidorowy i bulion z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, dobrze mieszając, aby połączyć. Doprawić do smaku solą. Włącz ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu, aż mięso stanie się bardzo miękkie, o 1 godzinę do 1 godziny 30 minut, mieszając co 15 minut. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj dodatkowy bulion z kurczaka lub wodę. Przez cały proces gotowania mięso powinno być zawsze pokryte sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
W międzyczasie w rondlu zagotuj 12 szklanek wody i dodaj 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać ryż i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, pokryte, aż ryż jest al DENTE, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
5
Odcedzić ryż i umieścić go w dużej, płytkiej misce. Pozostaw ryż do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Gdy sos mięsny jest gotowy, a ryż jest chłodny, wymieszać ubitych jaj do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszać 3/4 mięsa ragu, 1/2 szklanki świeżo startego sera i gałkę muszkatołową do ryżu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Ponownie wymieszać, aby połączyć, a następnie odstawić mieszaninę na bok.
9
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Dodaj penne i gotować makaron zgodnie ze wskazówkami pakietu, aż al dente. Podczas gdy makaron gotuje, roztopić 6 łyżek masła w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
PennePenne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Zdjąć z ognia.
12
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
13
Odsączony makaron umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Dodaj 1 szklankę mięsa ragu, 1 szklanka pecorino, roztopione masło, płatki papryki, i 1/2 szklanki bułki tartej. Doprawić mieszaninę do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
PecorinoPecorino
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Obficie posmarować boki i dno okrągłego naczynia do pieczenia od 12 do 14 cali z 4-calowymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
17
Dodaj 3/4 szklanki bułki tartej do naczynia, obracając i obracając naczynie tak, że bułka tarta płaszcz wszystkie boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
18
Łyżka 1/3 ryżu do naczynia, rozłożenie tworząc równą warstwę na dnie naczynia. Dodać ryż z 1/2 makaronu. Użyj drewnianej łyżki, aby delikatnie wygładzić makaron, aby uformował równą warstwę na wierzchu. Łyżka 1/2 ragu nad makaronem. Wierzch z kolejną warstwą ryżu (1/2 tego, co zostało), następnie pozostałym makaronem, a następnie pozostałym ragu. Przykryj ragu pozostałym ryżem i użyj drewnianej łyżki, aby wygładzić ryż na wierzchu, tak aby tworzył równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
19
Posypać górną część ryżu z pozostałą 1/4 szklanki bułki tartej i posypać pozostałe 2 łyżki oleju i caciocavallo na szczycie bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
20
Piec na złoty kolor, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
21
Wyjmij timbale z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
22
Aby rozpakować tymbale, Uruchom ostrze cienkiego noża wokół wewnętrznej krawędzi patelni, oddziel wszelkie przyklejone składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
23
Umieść okrągły talerz do serwowania, taki, który jest 6 cali większy niż patelnia do pieczenia nad tymbalem. Uważając, aby utrzymać talerz w kontakcie z naczyniem do pieczenia i nie pozwalając naczyniu ślizgać się na talerzu, Odwróć naczynie do pieczenia nad talerzem. Delikatnie wyjmij naczynie do pieczenia, pozostawiając tymbale na talerzu. Jeśli timbale nie ślizga się łatwo, nie przeciągaj go ani nie próbuj go wymusić. Zamiast tego wytrzyj dno i boki naczynia do pieczenia gorącym ręcznikiem kuchennym. W razie potrzeby ostrożnie potrząśnij półmiskiem i naczyniem, uważając, aby nie oddzielić jednego od drugiego. Timbale powinien teraz łatwo zwolnić, gdy naczynie jest podnoszone. Pozostawić timbale odpocząć 10 minut przed podaniem. Danie można po prostu podawać tak, jak jest, z dużą łyżką do serwowania lub pokroić w kliny, zwieńczone pozostałym ragu, więcej sera i płatków chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
24
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
25
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
26
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
27
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

1Średnia żółta cebula, posiekanaRyż ArborioRyż Arborio10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże bułki tartej, plus dodatkowo do polewyświeże bułki tartej, plus dodatkowo do polewy2kilogramyobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżoneobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżone11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorący rosół z kurczaka, plus więcej do przerzedzenia sosugorący rosół z kurczaka, plus więcej do przerzedzenia sosu2jajka lekko ubitejajka lekko ubite796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże posiekane liście pietruszkiświeże posiekane liście pietruszki3(zima)posiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonegoposiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonego4ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojoneząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone11 funt cukinii,świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek extra virgin plus 2 łyżkioliwa z oliwek extra virgin plus 2 łyżki1Cebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostceCebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostce21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana454Orzechy dowolne (posiekane)makaron pennemakaron penne907Orzechy dowolne (posiekane)łopatka wieprzowa pokrojona w kostkęłopatka wieprzowa pokrojona w kostkę1szczyptaSzczypta gorących płatków czerwonej paprykiSzczypta gorących płatków czerwonej papryki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPecorno RomanoPecorno Romano10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickmasło niesolonemasło niesolone3Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starte caciocavallo, plus dodatkowo do dekoracjiświeżo starte caciocavallo, plus dodatkowo do dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia62
Magazyn