Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni

Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni
Makaron Timbal: Timballo di Maccheroni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Mieszanka pecorno romano, pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Makaron Z Czerwoną Papryką I Brokułami Maccheroni, Maccheroni E Melanzane, oraz Małe Maccheroni z Miecznikiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 12 do 14 cali, połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek i cebuli. Gotować do miękkości. Wieprzowinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do cebuli. Gotować do głębokiego brązu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj pastę pomidorową, sos pomidorowy i bulion z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, dobrze mieszając, aby połączyć. Doprawić do smaku solą. Włącz ogień do niskiej i niech gotować na wolnym ogniu, aż mięso stanie się bardzo miękkie, o 1 godzinę do 1 godziny 30 minut, mieszając co 15 minut. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj dodatkowy bulion z kurczaka lub wodę. Przez cały proces gotowania mięso powinno być zawsze pokryte sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
W międzyczasie w rondlu zagotuj 12 szklanek wody i dodaj 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać ryż i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, pokryte, aż ryż jest al DENTE, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Odcedzić ryż i umieścić go w dużej, płytkiej misce. Pozostaw ryż do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Gdy sos mięsny jest gotowy, a ryż jest chłodny, wymieszać ubitych jaj do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
7
Dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszać 3/4 mięsa ragu, 1/2 szklanki świeżo startego sera i gałkę muszkatołową do ryżu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Ponownie wymieszać, aby połączyć, a następnie odstawić mieszaninę na bok.
9
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Dodaj penne i gotować makaron zgodnie ze wskazówkami pakietu, aż al dente. Podczas gdy makaron gotuje, roztopić 6 łyżek masła w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
PennePenne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Zdjąć z ognia.
12
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
13
Odsączony makaron umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodaj 1 szklankę mięsa ragu, 1 szklanka pecorino, roztopione masło, płatki papryki, i 1/2 szklanki bułki tartej. Doprawić mieszaninę do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
PecorinoPecorino
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Obficie posmarować boki i dno okrągłego naczynia do pieczenia od 12 do 14 cali z 4-calowymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
17
Dodaj 3/4 szklanki bułki tartej do naczynia, obracając i obracając naczynie tak, że bułka tarta płaszcz wszystkie boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
18
Łyżka 1/3 ryżu do naczynia, rozłożenie tworząc równą warstwę na dnie naczynia. Dodać ryż z 1/2 makaronu. Użyj drewnianej łyżki, aby delikatnie wygładzić makaron, aby uformował równą warstwę na wierzchu. Łyżka 1/2 ragu nad makaronem. Wierzch z kolejną warstwą ryżu (1/2 tego, co zostało), następnie pozostałym makaronem, a następnie pozostałym ragu. Przykryj ragu pozostałym ryżem i użyj drewnianej łyżki, aby wygładzić ryż na wierzchu, tak aby tworzył równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
19
Posypać górną część ryżu z pozostałą 1/4 szklanki bułki tartej i posypać pozostałe 2 łyżki oleju i caciocavallo na szczycie bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
20
Piec na złoty kolor, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
21
Wyjmij timbale z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
22
Aby rozpakować tymbale, Uruchom ostrze cienkiego noża wokół wewnętrznej krawędzi patelni, oddziel wszelkie przyklejone składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
23
Umieść okrągły talerz do serwowania, taki, który jest 6 cali większy niż patelnia do pieczenia nad tymbalem. Uważając, aby utrzymać talerz w kontakcie z naczyniem do pieczenia i nie pozwalając naczyniu ślizgać się na talerzu, Odwróć naczynie do pieczenia nad talerzem. Delikatnie wyjmij naczynie do pieczenia, pozostawiając tymbale na talerzu. Jeśli timbale nie ślizga się łatwo, nie przeciągaj go ani nie próbuj go wymusić. Zamiast tego wytrzyj dno i boki naczynia do pieczenia gorącym ręcznikiem kuchennym. W razie potrzeby ostrożnie potrząśnij półmiskiem i naczyniem, uważając, aby nie oddzielić jednego od drugiego. Timbale powinien teraz łatwo zwolnić, gdy naczynie jest podnoszone. Pozostawić timbale odpocząć 10 minut przed podaniem. Danie można po prostu podawać tak, jak jest, z dużą łyżką do serwowania lub pokroić w kliny, zwieńczone pozostałym ragu, więcej sera i płatków chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
24
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
25
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
26
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
27
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Składniki

1Średnia żółta cebula, posiekanaRyż ArborioRyż Arborio10trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże bułki tartej, plus dodatkowo do polewyświeże bułki tartej, plus dodatkowo do polewy2kilogramyobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżoneobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżone11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorący rosół z kurczaka, plus więcej do przerzedzenia sosugorący rosół z kurczaka, plus więcej do przerzedzenia sosu2jajka lekko ubitejajka lekko ubite791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże posiekane liście pietruszkiświeże posiekane liście pietruszki3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonegoposiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonego4ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojoneząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin plus 2 łyżkioliwa z oliwek extra virgin plus 2 łyżki1Cebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostceCebula hiszpańska, posiekana w 1/4 cala kostce21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana454papryka habaneromakaron pennemakaron penne907papryka habanerołopatka wieprzowa pokrojona w kostkęłopatka wieprzowa pokrojona w kostkę1szczyptaSzczypta gorących płatków czerwonej paprykiSzczypta gorących płatków czerwonej papryki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePecorno RomanoPecorno Romano10trochę posiekanej cukiniiSólSól1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickmasło niesolonemasło niesolone3Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starte caciocavallo, plus dodatkowo do dekoracjiświeżo starte caciocavallo, plus dodatkowo do dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia62
Magazyn