Makaron smażony z homarem

Makaron smażony z homarem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego makaronu z homarem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, pietruszkę z płaskim liściem, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny Makaron Z Homarem, Takie powinno być życie, czyli makaron z homarem, oraz Makaron Z Homarem Cajun dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij garnek 8-quart trzy czwarte pełne osoloną wodą i doprowadzaj do wrzenia. Zanurz 2 homary główniepierwsza do wody i gotuj, przykryte, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć szczypcami do durszlaka w celu ostygnięcia. Powtórz z pozostałymi 2 homarami w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SzczypceSzczypce
3
Gdy homar jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń mięso z muszli, łapiąc soki w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj muszle do miski z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Mięso pokroić na 1-calowe kawałki i schłodzić homara, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MięsoMięso
1
Wymieszać razem Wino i szafran i niech mieszaniny strome 10 protokół. Przynieś mieszankę wina, 14 szklanek wody i muszle homara z sokami do wrzenia w garnku 8-quart. Gotować, aż płyn zmniejszy się do około 8 filiżanek, około 1 godziny. Przełożyć Sito z gazą i ułożyć na misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
SzafranSzafran
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Wlać wywar przez sito, a następnie wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1
Podczas gdy czas zmniejsza, ciepła 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni na małym ogniu do gorąca, a następnie gotować cebulę z liściem laurowym, aż cebula jest bardzo miękka i rumiane, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać pomidory i czosnek i gotować, często mieszając, aż sofregit jest bardzo gęsty, o 15 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ciepła 1 łyżka oleju w cassola lub żaroodporne 12-calowa patelnia heavy na umiarkowanie małym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować makaron w 4 partiach, mieszając, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść makaron do miski jako rumiane i dodać dodatkową łyżkę oleju dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Gdy wszystkie makarony są rumiane, wróć do patelni i wymieszaj z sofregitem i 4 szklankami wywaru (jeśli używasz cassoli, użyj wywaru 4bõps; Potrzebujesz więcej płynu ze względu na proste boki naczynia). Zachowaj pozostały zapas do innego wykorzystania. Doprowadzić mieszaninę makaronu na wolnym ogniu, a następnie nadal dusić, pokryte, 4 protokół. Wymieszać z homarem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HomarHomar
MakaronyMakarony
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieść patelnię, odkryte, do środka piekarnika i piec 10 minut, lub do momentu wchłonięcia płynu i top makaronu jest chrupiące. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
* Homar i bulion można przygotować 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. * Pozostały zapas, który jest wspaniały do bisque homara lub jako podstawa do armoricaine SOS, utrzymuje, zamrożone, 3 miesiące.* Aïfregit mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
BazaBaza
StadoStado
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn