Makaron singapurski z krewetkami i kapustą pekińską
Przepis makaron Singapurski z krewetkami i kapustą pekińską może zaspokoić Twoje Chińskie pragnienie w okolicy 15 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 445 kalorii, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka marchwi, dymki, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kapusta pekińska Stir-Fry z makaronem ryżowym, wieprzowiną i kolendrą, Makaron Singapurski, oraz Makaron Singapurski.
Instrukcje
Jeśli używasz suszonego makaronu, umieść w żaroodpornej misce, przykryj wrzącą wodą i pozostaw do namoczenia na 5 minut lub postępuj zgodnie z instrukcjami opakowania.
W międzyczasie rozgrzać olej w woku i smażyć imbir przez 1 min.
Dodać curry i gotować przez 1 min więcej.
Dodać kapustę i marchewkę i smażyć przez 2 min.
Wymieszać bulion, cukier i ocet i dodać na patelnię z krewetkami, fasolą i odsączonym makaronem. Gotować do rozpalenia, następnie wymieszać z dymką, podzielić między miseczkami i podawać z odrobiną oleju chili i sosem sojowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gabrielskloof Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Gabrielskloof Chenin Blanc]()
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.