Makaron sezamowo-orzechowy
Makaron sezamowo-orzechowy to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 14g tłuszczu i w sumie 400 kalorii. Za 77 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, olej sezamowy, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. 46 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 80%. Makaron Z Sezamem Orzechowym, Makaron Z Sezamem Orzechowym, oraz Sezamowy Makaron Orzechowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść nasiona sezamu w foremce do ciasta i opiekaj w piekarniku na jasnozłoty kolor, 4 do 6 minut i odstaw na bok. W międzyczasie gotuj makaron do al dente. Nie rozgotować.
Odcedź, zachowując trochę skrobiowej wody z makaronu, opłucz i odstaw na bok.
Umieść masło orzechowe w dużej miarce i mikrofalówce, aby zmiękło, 15 sekund.
W małej misce wymieszaj z sosem sojowym, octem, olejem rzepakowym, imbirem, miodem, Sriracha, olejem sezamowym i skórką z limonki oraz sokiem. W razie potrzeby rozcieńczyć skrobią wodą z makaronu, po 1 łyżce stołowej na raz. (Opatrunek powinien być gruby, ale nalewalny.)
Włóż makaron do dużej miski, dodaj kolendrę i warzywa i wymieszaj z dressingiem. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi i prażonym sezamem i podawaj.