Makaron sezamowo-orzechowy to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 14g tłuszczu i w sumie 400 kalorii. Za 77 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, olej sezamowy, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. 46 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 80%. Makaron Z Sezamem Orzechowym, Makaron Z Sezamem Orzechowym, oraz Sezamowy Makaron Orzechowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść nasiona sezamu w foremce do ciasta i opiekaj w piekarniku na jasnozłoty kolor, 4 do 6 minut i odstaw na bok. W międzyczasie gotuj makaron do al dente. Nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Odcedź, zachowując trochę skrobiowej wody z makaronu, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1
Umieść masło orzechowe w dużej miarce i mikrofalówce, aby zmiękło, 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
W małej misce wymieszaj z sosem sojowym, octem, olejem rzepakowym, imbirem, miodem, Sriracha, olejem sezamowym i skórką z limonki oraz sokiem. W razie potrzeby rozcieńczyć skrobią wodą z makaronu, po 1 łyżce stołowej na raz. (Opatrunek powinien być gruby, ale nalewalny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Szczypta Białego Sezamu
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sriracha
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami