Makaron ryżowy z wieprzowiną, szpinakiem i orzeszkami ziemnymi
Makaron ryżowy z wieprzowiną, szpinakiem i orzeszkami ziemnymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 675 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 3,62 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, prażone orzeszki ziemne, mieloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi, Andy Ricker ' s Phat Thai (smażony makaron ryżowy z krewetkami, Tofu i orzeszkami ziemnymi), oraz Makaron ryżowy smażony z wołowiną i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 2 1/2 do 3 kwarty wrzącej wody do dużej miski.
Dodaj makaron i odstawić do miękkości i giętkości, 5 do 15 minut.
Tymczasem cebulę obrać i posiekać. Spłukać i odsączyć szpinak i kiełki fasoli. W małej misce wymieszaj 3/4 szklanki bulionu, ocet, 3 łyżki sosu sojowego i pieprz.
Makaron wlać do durszlaka i odcedzić. W razie potrzeby pokrój makaron na krótsze długości nożyczkami. Ustawić 14-calową patelnię wok lub 12-calową patelnię z 2-calowymi bokami (Patrz uwagi) na dużym ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj olej i zawiruj, aby pokryć dno. Pokruszyć wieprzowinę na patelni i mieszać, aż lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodaj cebulę, imbir i czosnek; często mieszaj, aż cebula zacznie brązowieć, 1 do 2 minut.
Dodaj szpinak, makaron i mieszankę bulionu.
Wymieszać, aż makaron będzie miękki do ugryzienia i gorący, o 3 protokół. Jeśli pożądana jest większa ilość płynu, wymieszaj od 2 do 4 łyżek bulionu.
Dodaj kiełki fasoli i orzeszki ziemne; wymieszać i dodać więcej sosu sojowego do smaku.