Makaron Pieczony Po Włosku
Przepis włoski Pieczony makaron może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera romano, ser mozzarella, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy Włoski Makaron Pieczony, Serowy makaron zapiekany z włoską kiełbasą, oraz Kremowy Włoski makaron zapiekany z kapustą i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w obficie osolonej wodzie o 3 minuty mniej niż zalecono na opakowaniu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj 13x9-calowe (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Wlać 2 szklanki sosu marinara do naczynia.
Dodać połowę ugotowanego makaronu; dobrze wymieszać.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu. Połowę sera ricotta łyżka w dollops na górze.
Posypać 1 szklanką sera mozzarella. Powtórz warstwy zakończone serem mozzarella. Przykryć lekko folią, upewniając się, że folia nie spoczywa na serze.
Piec 35 minut. Odkryć; piec 10 do 15 minut dłużej lub do środka jest bąbelki i dokładnie ogrzane. Schłodzić 10 do 15 minut przed podaniem.