Makaron Pancetta-figowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Pastan z pancetty i figi. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, śmietanę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeże figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe tarty figowe / świeże figi w dobrym towarzystwie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pancetta Boczek Makaron, Makaron z Pancettanem i porami, oraz Makaron z Pancettanem i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić, zastrzegając 1 szklankę gorącej wody z makaronem.
Smażyć pancetta, szalotki, i czosnek na dużej patelni na średnim ogniu 6 do 7 minut lub aż pancetta jest złoty i szalotki są miękkie.
Dodać śmietanę, ser i gorący ugotowany makaron; gotować, stale mieszając, 2 do 3 minut lub do rozpuszczenia sera. Wymieszać w 3/4 do 1 szklanki zarezerwowanej wody makaronu, aż kremowy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć do naczynia do serwowania.
Posypać figami i bazylią.