Makaron na Formianie
Masz ochotę na wegetariański hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo? Pastan alla Formiana może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 372 kalorie. Za 1,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 112 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup oregano, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 11 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Pastan alla Formiana, Pastan alla Formiana (lub zdrowe pieczone „ziti”) i Dzisiejszy obiad: Pastan alla Burina (makaron z sosem rustykalnym).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Odłożyć na bok.
W robocie kuchennym zmiksuj rozdrobnione pomidory i czosnek.
Wlać do średniej miski i dodać surowy makaron, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, oregano, sól i pieprz. Mieszaj, aż wszystkie składniki zostaną pokryte.
Wyłóż spód i boki naczynia do pieczenia plasterkami pomidora.
Wlać mieszaninę makaronu na patelnię i równomiernie rozprowadzić. Ułóż pozostałe plasterki pomidora w nakładającej się warstwie na wierzchu mieszanki makaronu, upewniając się, że mieszanina jest całkowicie przykryta.
Piec, aż pomidory będą lekko chrupiące, a makaron ugotowany, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 5 minut przed podaniem.