Letni makaron może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 772 kalorie, 23G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać masło, bulion warzywny, makaron pappardelle, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj O letniej sałatce z makaronem i o tym, dlaczego nie należy spłukiwać makaronu zimną wodą, Letni makaron z groszkiem, oraz Makaron na koniec lata dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrój 1 Kabaczek, 1 cukinię i 1 marchewkę na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Marchew
Nóż Do Obierania
2
Umieścić w holenderskim piekarniku; dodać cebulę, czosnek, 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki. oliwa z oliwek i 1/2 łyżeczki. sól. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 do 30 minut lub aż warzywa będą bardzo miękkie. Wymieszać w 1/4 szklanki bazylii; ostudzić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Bazylia
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
W międzyczasie, smażyć prosciutto w lekko nasmarowanej dużej patelni nonstick na średnim ogniu 6 do 8 minut lub aż rumiane i chrupiące; wyjąć z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przetworzyć gotowaną mieszaninę squasha i pozostałą 1/4 szklanki bulionu w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Wytrzyj holenderski piekarnik do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Piec Holenderski
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Makaron ugotować w holenderskim piekarniku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić, zastrzegając 1 szklankę gorącej wody z makaronem. Powrót gorący ugotowany makaron do holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Resztę squasha, cukinii i marchewki pokroić wzdłuż na bardzo cienkie, wstążkowe paski za pomocą obieraczki do warzyw w kształcie mandoliny lub Y. Wstążki stos i przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cukinia
Marchew
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Mandolina
7
Masło rozpuścić z 1 łyżką. oliwa z oliwek na patelni na średnim ogniu; dodać wstążki roślinne, zielona cebula, i pozostałe 1/2 tsp. sól, i smażyć 5 minut lub tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Oliwa Z Oliwek
Warzywa
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Przełożyć na talerz i przykryć.
9
Gotować mieszaninę squasha, ser mascarpone, i 1/4 szklanki parmezanu 3 do 4 minut lub tylko do sosu jest gorąca i ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Parmezan
Ser
Nóż Do Obierania
SOS
10
Wlać sos na makaron; wrzucić do płaszcza, dodając żądaną ilość zarezerwowanej gorącej wody z makaronu do cienkiego sosu, jeśli to konieczne. Top z wstążkami warzyw, prosciutto, a pozostałe 1/2 szklanki parmezanu i 1/4 szklanki bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Woda
Prosciutto
Warzywa
Bazylia
Makarony
SOS
11
Mżawka z pozostałą 1 łyżką. oliwa z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
12
Uwaga: testowaliśmy z Bionatur Organic Pappardelle tradycyjny makaron jajeczny.