Makaron Farfalle z cukinią i sosem cytrynowo-śmietanowym

Makaron Farfalle z cukinią i sosem cytrynowo-śmietanowym
Pasta Farfalle z cukinią i sosem cytrynowo-śmietanowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką makaron farfalle, skórkę cytryny, ser ricotta i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pastan z cukinii w sosie cytrynowym, Artisan Farfalle makaron z wędzonym łososiem i sosem śmietanowym, oraz Łosoś wędzony i Farfalle w sosie cytrynowym.

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj makaron muszki i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 12 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, i spuścić farfalle dobrze w durszlak ustawiony w zlewie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarfalleFarfalle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Podczas gdy farfalle są wrzątku, wymieszać ricotta, mascarpone, i sery parmezan w dużej misce, i mieszać w skórce cytryny i bazylii, aż mieszanina jest dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
MascarponeMascarpone
FarfalleFarfalle
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać cukinię i czosnek, aż cukinia są miękkie, ale nadal jasny kolor, o 8 protokół. Wymieszać około 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu do mieszaniny serów i wymieszać, aż będzie gładka; dodać gorący odsączony makaron i ugotowaną cukinię, i lekko wrzucić z sosem. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodać trochę więcej wody do gotowania makaronu, 1 łyżka na raz, aż sos będzie pożądanej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn