Makaron azjatycki z krewetkami i Edamame
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Azjatyckie makaron z krewetkami i Edamame spróbować. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 30g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz makaron soba, krewetki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Azjatycki makaron z Edamame w nie czas, Azjatyckie Krewetki Edamame Stir-Fry, oraz Makaron azjatycki ze szparagami i krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety, dodając edamame podczas ostatnich 3 minut gotowania. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odsączyć makaron i edamame.
W międzyczasie przecier czosnek, imbir, Sriracha, 1/2 łyżki oleju roślinnego i 2 łyżki wody w blenderze.
Wymieszać sok z limonki, sos sojowy i olej sezamowy w małej misce.
Podgrzać Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu. Pat krewetki suche i sezon z solą; dodaj do patelni i gotować, obracając, aż tylko różowy, 2 protokół.
Dodaj mieszaninę Sriracha i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż krewetki są gotowane przez, O 2 Więcej minut.
Dodaj mieszankę sosu sojowego, makaron i edamame, zioła i zastrzeżone wody do gotowania i wrzucić. Podzielić na miseczki i skropić większą ilością oleju sezamowego.