Mahi marynowane cytrynowo-miodowe-mahi w / glazura

Mahi marynowane cytrynowo-miodowe-mahi w / glazura
Mahi marynowane cytryną i miodem-mahi W / glazura to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 8,48 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, filety mahi mahi, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mahi Marynowane Cytrynowo-Miodowe-Mahi W / Glazura, Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa, oraz Mahi Mahi Z Brązowo-Cukrową Glazurą Sojową.

Instrukcje

1
Motylek tnie filety mahi-mahi tak, aby nie były większe niż 1/3 do 1/2 cala (80 do 125 mm) thick.In mała miska połączyć ocet winny czerwony, miód, czosnek, i sos hoisin. Mieszać do uzyskania jednolitego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Umieść rybę i sos w dużym worku i marynuj w lodówce nie dłużej niż 20 minut, upewniając się, że filety są równomiernie pokryte. * Marynowanie dłużej niż 20 minut zacznie rozkładać białka w rybach. Zaufaj mi, chcesz tego uniknąć.Po zakończeniu marynowania filetów wyjąć je z worka i odstawić na chwilę. Zamów marynatę w torbie lub małej misce, użyjesz jej później.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Podgrzej średniej wielkości patelnię lub wok na średnim ogniu przez 30 sekund (lub do momentu, gdy kropla wody natychmiast zagotuje się po dodaniu do patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać oliwę z oliwek i zalać patelnię evenly.As jak tylko patelnia jest gorąca i pokryta dodać filety. Następnie posypać połowę soli, czarny pieprz, i imbir w proszku na filety, upewniając się, aby pokryć jak najwięcej mięsa, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Niech filety gotować bez zakłóceń przez około 30 sekund lub aż zauważysz krawędzie mięsa zaczynają wybielić.Gotuj filety, aż ich spód zacznie się karmelizować i zmieni kolor na jasny złoty( 1-2 minuty); Odwróć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Posypać filety pozostałą solą, czarnym pieprzem i imbirem w proszku i kontynuować gotowanie, aż z każdej strony będzie złoty i każdy filet płatki (2-4 minut, w zależności od grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Filety wyjąć na talerz i przykryć.
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do patelni i gotuj na małym ogniu, aż uzyskana glazura zmieni kolor na złoty (1-3 minuty). * Upewnij się, że zeskrobujesz dno patelni, aby dodać krople filetów do glazury.Łyżka glazury na każdym filecie i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia29
Magazyn