Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi

Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi
Mahi-Mahi z trawą cytrynową i plackami ryżowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na 7,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, kapustę napa, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym, Macadamia-crusted Mahi Mahi z ananasowym Salsanem i ryżem jaśminowym, oraz Teriyaki Mahi Mahi z warzywami i ryżem kokosowym:.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w małej miseczce. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Pierwsze 5 składników wymieszać w małym rondlu. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Trzepaczka 1 1/2 łyżeczki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać do sosu i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 1 minutę. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. SOS podzielić na 6 małych miseczek; schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. Czy naprzód marynaty mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Oddziel liście od kapusty. Gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż zwiędną, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedzić; osuszyć. Drobno posiekać.
3
Wymieszać kapustę, ryż, zieloną cebulę i 3/4 szklanki panko; doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Miejsce Pozostałe 1 1/4 szklanki panko na talerzu. Zmierz czubatą łyżkę stołową wypełnioną mieszanką ryżu; mocno naciśnij, aby utworzyć kulkę, a następnie lekko spłaszczyć na dysku. Naciśnij dysk w panko, aby pokryć. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ryżu. Przykryć i schłodzić 30 minut. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Umieść rybę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
6
Zalać marynatą rybę i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
8
Dodaj wystarczającą ilość oleju roślinnego do ciężkiej patelni średniej, aby osiągnąć głębokość 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Rozgrzać olej do 191°. pracując partiami, smażyć placki ryżowe na złoty kolor, około 1 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Przenieść placki do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Podgrzej dużą patelnię odporną na przywieranie na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Dodaj rybę z marynatą nadal przylegającą do powierzchni i gotować ryby do brązowego, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Przenieś patelnię do piekarnika i smażyć ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
14
Umieścić zapałki jicama i kiełki grochu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
JicamaJicama
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
15
Wlać wystarczająco dużo trawy cytrynowej dressing na płaszcz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podziel slaw między 6 płyt, mounding slaw w centrum. Ułóż ryby na szczycie slaw na każdym talerzu. Placki ryżowe podzielić na talerze i podawać z sosem wietnamskim obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Eliksir GEliksir G
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuAzjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowany ryż średnioziarnisty (np. ryż sushi), chłodzonygotowany ryż średnioziarnisty (np. ryż sushi), chłodzony2Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki kiełki grochufiliżanki kiełki grochu1łyżka czerwony ocet winnyjajko, ubite na miksjajko, ubite na miks1małeząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebula (ok. 6)posiekana zielona cebula (ok. 6)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosłodka hiszpańska wędzona papryka lub słodka węgierska paprykasłodka hiszpańska wędzona papryka lub słodka węgierska papryka9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrane jicama, pokrojone na kawałki wielkości zapałekobrane jicama, pokrojone na kawałki wielkości zapałek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumielona trawa cytrynowamielona trawa cytrynowa2Batoniki toffi Heathmielona trawa cytrynowamielona trawa cytrynowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1kilogramyfilety mahi-Mahifilety mahi-Mahi142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/4 główki kapusty Napa1/4 główki kapusty Napa11 łyżka suszonego oreganoposiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepanko (Japońska bułka tarta), podzielonapanko (Japońska bułka tarta), podzielona1Batoniki toffi HeathSOS ostra paprykaSOS ostra papryka11 łyżka suszonego oreganocebula czerwona mielonacebula czerwona mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone nasiona Thai chile lub Serrano chilemielone nasiona Thai chile lub Serrano chile22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala4Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw6krewetki i żyłkiOlej roślinny (do smażenia)Olej roślinny (do smażenia)2Batoniki toffi Heathdrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowanydrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn