Madeleines
Madeleines może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, wanilię, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Madeleines, Madeleines, oraz Madeleines.
Instrukcje
Ustawić stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzać piekarnik do 177°.
Foremki posmarować roztopionym masłem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Jajka ubić w dużej misce mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będą lekkie i spienione, około 30 sekund z mikserem stojącym lub 1 minutę z ręcznym, a następnie ubić wanilią. Stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając stale z dużą prędkością i kontynuować bicie, aż mieszanina zostanie potrojona w objętości, około 3 minut z mikserem stojącym lub 5 minut z ręcznym.
Mieszankę mąki przesiać w 3 lub 4 partie nad jajkiem, składany w każdej partii, aż tylko połączone. Następnie złóż skórkę i 3/4 szklanki roztopionego masła.
Łyżka zaokrągloną łyżkę ciasta do każdej formy (będą one o dwie trzecie pełne) i piec w górnej i dolnej części piekarnika (2 patelnie zmieści się na 1 stojaku), przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż złoty wokół krawędzi i tester włożony w centrach wychodzi czysty, 10 do 12 minut w sumie.
Odwróć madeleines na stojaku i kurz zapiekane boki z cukierników cukru.