Mac i ser
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego repertuaru, Mac and Cheese może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 1055 kalorii , 44 g białka i 65 g tłuszczu . Za 4,94 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. 123 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Mieszanka świeżych liści pietruszki, grzybów shiitake, masła truflowego i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88% . Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także 21 Day Fix Broccoli Mac & Cheese (znany również jako idealny Mac & Cheese) , 21 Day Fix Broccoli Mac & Cheese (znany również jako idealny Mac & Cheese) i 21 Day Fix Broccoli Mac & Cheese (znany również jako doskonały makaron z serem) .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej masło i 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej (12-calowej) patelni do smażenia, dodaj grzyby i smaż na średnim ogniu przez 3 do 5 minut, aż będą miękkie.
Dodaj sherry i smaż jeszcze kilka minut, aż sherry się wchłonie. Odłożyć na bok.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli.
Dodaj makaron i gotuj przez 6 do 8 minut, aż będzie al dente.
W międzyczasie rozpuść masło truflowe w dużym (4-litrowym) rondlu i wymieszaj z mąką. Gotuj przez 2 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając trzepaczką. Powoli wlewaj gorące mleko i gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż biały sos zgęstnieje i będzie kremowy. Zdejmij z ognia, dodaj Gruyere, Cheddar, 1 1/2 łyżki soli, pieprz i gałkę muszkatołową.
Połącz makaron, sos i grzyby w dużej misce i wlej je do naczynia do pieczenia o wymiarach 10 na 13 na 2 cale.
Umieść czosnek i pietruszkę w misie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż zostaną zmielone.
Dodaj bułkę tartą i puls, aby połączyć.
Posyp makaron okruszkami i piecz przez 35 do 45 minut, aż sos będzie musujący, a okruszki złocistobrązowe.