Ma-Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef)

Ma-Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ma–Po Tofu (Spicy Bean Curd with Beef). Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 20g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka azjatyckiego proszku chili, czosnek, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pasty z czerwonej fasoli, możesz śledzić to danie główne z Babeczki z zielonej herbaty z czerwoną fasolą (Azuki) lukier maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mapo Tofu (Twaróg Fasolowy), Palak - tofu (twaróg fasolowy), oraz Pikantna zupa z twarogu Gai Lan i fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W suchej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, grzać ziarna pieprzu, mieszając, aż pachnące, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do miski i ostudzić, a następnie zmielić w młynku do przypraw do drobnego proszku. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj tofu, zdjąć z ognia, i niech strome, odkryte, 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść tofu do średniej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W małej misce, ubij razem gorącą pastę z fasoli, pasta z czarnej fasoli, 2 łyżki sosu ostrygowego i chili w proszku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W małej misce, ubij razem skrobię kukurydzianą i 3 łyżki wody. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W wok lub ciężkie duże sauté patelni na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać wołowinę, imbir, czosnek, i szalotki i stir-smażyć, aż mięso jest rumiane, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WołowinaWołowina
MięsoMięso
9
Dodać wino ryżowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość wilgoci odparuje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
10
Dodać gorącą mieszaninę pasty fasolowej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie włączona, a olej na patelni zmieni kolor na czerwony, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj tofu, pory, bulion, jasne i ciemne sosy sojowe, a pozostałe 2 łyżki sosu ostrygowego i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
PorPor
StadoStado
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
12
Ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do rekombinacji, następnie dodać do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż soki lekko zgęstnieją, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć do naczynia do serwowania.
14
Posypać Syczuańskim pieprzem w proszku i kolendrą, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KolendraKolendra
15
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn