Maślanka Panna Cotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj maślanki Panna Cottan. Ten przepis służy 6. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 259 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Świetnie sprawdza się jako deser. 54 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jagód, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 25%. Spróbuj Maślanka Panna Cotta, Maślanka Panna Cotta, oraz Maślanka Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
nasze 2 łyżki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut. Lekko spryskać sześć 3/4-cup ramekins lub kubki kremu z nonstick sprayu.
Śmietanę, skórkę cytrynową i cukier rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do niskiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mieszaninę żelatyny; usunąć z ognia. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Chłodna mieszanka do letniej, często mieszając. Wymieszać z maślanką i wanilią; podzielić mieszaninę pomiędzy przygotowane ramekiny. Przechowywać w lodówce panna cotta aż do zestawu, około 4 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Używając małego ostrego noża, przeciąć wokół panna cotta w każdym ramekinie.
Umieść talerz na szczycie każdego ramekina i odwróć, pozwalając panna cotta osiąść na talerzu. Top z jagodami i podawać schłodzone.