Lód Truskawkowo-Limonkowy
Lody truskawkowo-limonkowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 92 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, sok z limonki, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lody Truskawkowe Paleo, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Świeże truskawki pieczone Mini pączki z polewą truskawkowo-limonkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę truskawek, lód, cukier puder i sok z limonki umieścić naraz w maszynce. Przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości.
Wlać do bochenka patelni, 9x5x3 cali. Zamrozić co najmniej 2 godziny lub do oblodzenia.
Mieszankę truskawkową podzielić na kawałki do miski. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości około 2 minut lub do gładkiej.
Wlać z powrotem do patelni bochenkowej. Zamrozić około 4 godzin lub do prawie twardego. Miarka lub łyżka do dań deserowych. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt jędrna, aby czerpać, wyjąć z zamrażarki około 1 godziny przed podaniem.)