Lyonnaise z młodych ziemniaków
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, Lyonnaise z młodych ziemniaków może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 35 minut. Mieszanka nowych ziemniaków, oliwy z oliwek, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ziemniaki Lyonnaise, Ziemniaki Lyonnaise, oraz Schmaltz Ziemniaki Lyonnaise.
Instrukcje
Masło rozgrzać na dużej patelni. Podczas pienienia dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i cebulę. Gotować na średnim ogniu, aż zmiękną i złocisty, o 30 min. Gdy cebula zmięknie, mieszać w czosnku i tymianku. Doprawić i odstawić.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody, dodać ziemniaki i gotować przez 5 minut, zanim dobrze opróżnić.
Odsączone ziemniaki wymieszać z pozostałym olejem i odrobiną przypraw w dużej puszce do pieczenia. Piecz przez 30 minut, obracając się w połowie, do złotego koloru. Wymieszać w mieszaninie cebuli i smażyć przez 10 minut więcej, aż gorące.