Lunch Dla Kelly
Need a wegańskie danie główne? Obiad dla Kelly może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1790 kalorii, 48g białka, oraz 112g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $9.1 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pietruszki, liści kopru włoskiego, złote buraki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kelly ' s Tapenade, Kelly Fudge Pop, oraz Jasmine Kelly ' s Pad Thai.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść umyte buraki na środku dużego kawałka folii aluminiowej.
Skropić 2 łyżkami oliwy i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Zebrać brzegi folii i zamknąć buraki w torebce.
Piec na środkowej półce piekarnika przez około 1 godzinę, lub do momentu, gdy buraki będą miękkie, gdy pokrojone widelcem.
Ostudzić, następnie obrać buraki i pokroić w średnią kostkę. Odstawić. Pozostaw piekarnik włączony.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty przez 15 minut, lub na złoty kolor. (Można to zrobić podczas pieczenia buraków.)
Niech migdały ostygną, następnie grubo posiekać i odstawić.Napełnij duży rondel wodą.
Dodać szczyptę soli koszernej i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić makaron i gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut, lub do miękkości.
Spuścić w durszlaku, wytrząsając nadmiar wody. Wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, aby makaron nie sklejał się.
Dodać pokrojone w kostkę buraki, prażone migdały, radicchio, cebula kopru włoskiego i liści, szalotki, i pietruszka.
Skropić w cytrynowym Vinaigrette i wrzucić wszystkie składniki razem. Doprawić do smaku koszerną solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni.Winegret Cytrynowy
Sprawia, że około 1 filiżanki
Ten opatrunek sprawia, że więcej niż trzeba do sałatki z makaronem, ale również pyszne używane jako zielony sos sałatkowy. Śmiało, zrób całą kwotę i wykorzystaj ją w ciągu tygodnia.1 łyżka. Dijon mustard2 tsp. ocet winny1 / 3 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżeczka. honey1 łyżeczka. świeżo starta skórka cytrynowa1 ząbek czosnku, drobno posiekany lub prasowany1 łyżeczka. łyżeczki soli koszernej. świeżo zmielony pieprz filiżanka oliwy z oliwek
Połącz musztardę, ocet, sok z cytryny, miód, skórkę z cytryny, czosnek, sól i pieprz w średniej misce.
Dobrze wymieszać z trzepaczką.
Dodać oliwę z oliwek w wolnym strumieniu, ubijając podczas wlewania oliwy. Kontynuuj ubijanie, aż opatrunek się zemulguje, następnie przykryj i przechowuj w lodówce.