Lukier Karmelowo-Orzechowy
Lukier karmelowo-orzechowy może być tylko lukrem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt migdałowy, cukier puder, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto orzechowo-przyprawowe z lukrem karmelowym, Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym, oraz Babeczki dyniowe z lukrem z serem śmietankowym i polewą karmelowo-orzechową.
Instrukcje
Pokrojone orzechy pekan umieść w jednej warstwie na płytkiej patelni.
Piec w 350 przez 6 minut lub do lekko tosty.
Doprowadzić masło i brązowy cukier do wrzenia w 3 1/2-qt. rondel na średnim ogniu, stale ubijając (około 2 minut).
Zdjąć z ognia i powoli ubić w maślance.
Powrót mieszaninę do ciepła i doprowadzić do wrzenia.
Wlać do miski wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego. Stopniowo dodawać cukier puder oraz ekstrakty waniliowe i migdałowe, ubijając ze średnią prędkością do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Wymieszać z orzechami pekan. Zużyć natychmiast.