Lucjan z cukinią i grzybami
Lucjan z cukinią i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,51 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 252 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomidorów w puszkach, bazylii lub grzybów i cebuli. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 82%. Spróbuj Lucjan czerwony z koprem włoskim i grzybami, Lucjan czerwony na parze z grzybami i imbirem, oraz Lucjan z cukinią i pomidorem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania podsmaż cukinię, pieczarki i cebulę w 1 łyżce oleju, aż będą chrupiące.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. W razie potrzeby dodaj pomidory, bazylię, oregano, sól, pieprz i płatki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do miękkości warzyw.
W międzyczasie na innej dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania gotuj filety w pozostałym oleju na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba łatwo się płatki widelcem.
Podawać z mieszanką warzywną.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Lucjan w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.