Lucile Wright ' s Oyster Bisque
Bisque Oyster Lucile Wright może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 13g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Idź do sklepu i odebrać mąkę, sok z cytryny, ostrygi shucked w ich alkoholu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oyster Bisque, Oyster Bisque, oraz Oyster-Crab Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wybierz ostrygi dla muszli. Ostrygi i Likier ostrygowy dusić w przykrytym garnku na małym ogniu z odrobiną soli i czarnego pieprzu. Mieszać od czasu do czasu, aż krawędzie ostryg zwijają się, około 6 minut.
Wyciągnij ostrygi z zapasów łyżką szczelinową i włóż je do durszlaka z miską pod spodem, aby złapać alkohol.
Wlać wywar z garnka do miski, uważając, aby wyrzucić resztki ostryg. Odstaw zapas na bok.
Seler i cebulę ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości; odcedzić, odcedzić bulion.
Dodaj bulion do wywaru z ostryg (powinien mierzyć około 2 szklanki), a następnie dodaj mleko i śmietanę (zarezerwuj trochę śmietany do ubijania do dekoracji).
Rozgrzać masło, następnie ubić mąkę, aby zrobić zasmażkę.
Do zasmażki dodać mieszaninę bulionu i energicznie mieszać, aż zgęstnieje i będzie gładka.
Dodaj trochę gałki muszkatołowej, szczypta curry, sok z cytryny, Worcestershire, i cayenne. Popraw przyprawy.
Ostrygi rozgnieść z selerem naciowym i cebulą i dobrze wymieszać; dodać do wywaru z ostryg. Utrzymuj ciepło nad gorącą wodą do czasu podania. Ubij reserved cream.
Wlać bisque do poszczególnych misek. Do każdej miski wlej równą porcję bitej śmietany.
Dodaj trochę papryki i posiekanej natki pietruszki do dekoracji. W razie potrzeby zaproponuj sherry.