Lori ' s Spicy Chipotle Lasagna
Lori ' s Spicy Chipotle Lasagna wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 492 kalorie, 30g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Mieszanka pasty pomidorowej, bazylii, chipotle chile w sosie adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Kukurydza i Chipotle ravioli lasagne, Kremowy Chipotle i włoska kiełbasa Lasagna, oraz Lori ' s Chicken Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i wymieszać mieloną wołowinę i włoską kiełbasę w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż lekko rumiane.
Odcedzić nadmiar tłuszczu, następnie wymieszać z cebulą, grzybami i czosnkiem. Gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół więcej. Wymieszać chipotle chile, pasta pomidorowa, i duszone pomidory. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie wymieszać z bazylią i oregano; dusić 5 minut dłużej, a następnie zdjąć z ognia.
Podczas gdy sos jest na wolnym ogniu, wymieszać razem Serek i posiekany szpinak, aż do mieszania. Pozostaw szpinak rozmoczony, woda pomoże rozrzedzić serek śmietankowy do konsystencji kwaśnej śmietany.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Linia dolnej części naczynia do pieczenia 9x13 cali z arkuszem folii aluminiowej i lekko nasmarować.
Na dno patelni ułożyć 3 makarony z lasagne i rozłożyć 1/3 mieszanki szpinaku.
Rozłóż 1/3 sosu mięsnego chipotle nad tym, a następnie warstwa z 1/3 mozzarelli i 1/3 cukinii.
Posypać 1/3 sera Asiago i 1/3 serów parmezan. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy, kończąc serem na wierzchu.
Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie, aż wierzch będzie bąbelkowy i złocisty, 15 do 20 minut.