Lody Wiśniowo-Różane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów wiśniowo-różanych. Ten przepis służy 12 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Udać się do sklepu i odebrać donice migdały, 1 / qt. lody waniliowe, płatki róż i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cherry Vanilla Rose Italian Cream Soda, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować 1/2 szklanki wody i cukru w 4-qt. rondel na średnim ogniu 1 do 2 min. lub do całkowitego rozpuszczenia cukru, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia; gotować 7 min. lub aż lekko zgęstnieje. (Nie mieszać.) Mieszać z orzechami; gotować 6-9 min. lub aż orzechy są równomiernie pokryte glazurą, stale mieszając. (Glazura pojawi się suche.) Gotować i mieszać 1 do 3 min. lub aż glazura topi się i karmelizuje.
Wyjąć z ognia; natychmiast wymieszać 1 łyżkę. mieszanka do napojów.
Rozprowadzić na blasze pokrytej folią; ostudzić. Włamać się do klastrów. Rezerwa 1/3 szklanki gałązek orzechów do dekoracji.
Tymczasem doprowadzić pozostałą wodę do wrzenia.
Wlać płatki w małej misce; odstawić 10 min. Wymieszać pozostałą mieszankę napoju.
Wymieszać nierozcieńczone płatki i pozostałe klastry orzechów do lodów w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Łyżka do patelni bochenkowej 9x5 cali. Zamrozić 2 godziny. Deser Unmold tuż przed podaniem.
Podawać z chłodnym batem i zarezerwowanymi klastrami orzechów.