Lody waniliowe z chrupiącym ryżem i orzechami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 298 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli 36 centów za porcję spada w budżecie, lody waniliowe z chrupiącym ryżem i orzechami mogą być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lody waniliowe i sos czekoladowy, chrupiące płatki ryżowe, prażone orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Toffi Crunch Coffee Sundaes, Coffee Chocolate Crunch Fantasian Ice Cream Sundaes, oraz Pudding ryżowy solony Orzechowo-pomarańczowy-waniliowy.
Instrukcje
Obficie naoliwić blachę do pieczenia. W misce, wrzucić chrupiący ryż i orzeszki ziemne z syropem kukurydzianym, aż równomiernie pokryte; dodać szczyptę soli.
Rozprowadzić mieszaninę tak cienko, jak to możliwe na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut, aż będzie ostry. Jeszcze ciepłe, przenieść crunch do talerza; ostudzić. Rozbij crunch na duże kawałki.
Łyżka lodów waniliowych do lodów i polać gorącym sosem czekoladowym na wierzchu. Top z chrupką i podawać.