Lody Waniliowe
Lody waniliowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 205 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Lato. Jeśli masz mleko, pastę z fasoli waniliowej, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ubić w dużym, ciężkim rondlu. Stopniowo ubijaj mleko i śmietanę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Żółtko ubić, aż lekko zgęstnieje. Stopniowo ubij około 1 szklanki gorącej mieszanki śmietany do żółtka.
Dodaj mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny śmietany, stale ubijając.
Ubić pastę z wanilii. Schłodzić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić folię bezpośrednio na mieszance śmietany i schłodzić 8 do 24 godzin.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażalnika o objętości 1 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czas mogą się różnić.)
* Ekstrakt z wanilii można zastąpić.
Spróbuj tych zwrotów akcji!
Lody czekoladowo-malinowe: przed przeniesieniem lodów do pojemnika w celu dalszego zamrażania, wymieszaj 4 uncje. drobno posiekaną półsłodką czekoladę i delikatnie złożyć w 1/4 szklanki roztopionej konfitury z malin bez pestek.
Lody z kremem kokosowym: zmniejsz mleko do 1 szklanki. Wymieszać 1 szklankę mleka kokosowego do mieszaniny cukru z mlekiem. Przed przeniesieniem lodów do pojemnika do dalszego zamrażania, wymieszaj 3/4 szklanki tostów, słodzonych płatków kokosowych.