Lody Truskawkowo-Pomarańczowe
Need a deser wegetariański? Lody truskawkowo-pomarańczowe mogą być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 32 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jaja, ekstrakt z wanilii, pół na pół śmietany i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Truskawkowe Paleo, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
W małej misce, połączyć truskawki i 3/4 szklanki cukru; odstawić. W ciężkim rondlu podgrzej pół na pół do 175°. W dużym rondlu połącz mąkę z pozostałym cukrem; wymieszaj pół na pół, aż będzie gładka.
Niewielką ilość gorącej mieszanki ubić na jajka. Zwróć wszystko na patelnię, stale ubijając. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160° i pokryje tył metalowej łyżki.
Zdjąć z ognia. Szybko schłodzić, umieszczając patelnię w misce z lodowatą wodą; mieszać przez 2 minuty.
Wymieszać ze śmietaną do ubijania, sokiem pomarańczowym, sokiem z cytryny, wanilią i zastrzeżoną mieszaniną truskawek. Naciśnij folię foliową na powierzchnię kremu. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Napełnij cylinder zamrażarki do lodów dwie trzecie pełne; zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta. Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę aż do zamrożenia. Pozostawić do dojrzewania w zamrażarce do lodów lub ujędrnić w zamrażarce na 2-4 godziny przed podaniem.