Lody Taro
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lodów Taro. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 147 g tłuszczu, oraz w sumie 1668 kalorii. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Taro Gnocchi Z Kremem Gruyere, Tort Taro Z Lukrem Twarogowym, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe.
Instrukcje
W średnim rondlu o grubym dnie rozpuść masło na średnim ogniu. Gdy masło całkowicie stopi się i piana ustąpi, zwiększ temperaturę do wysokiej i dodaj taro. Wymieszać, aby pokryć masłem i gotować, aż taro stanie się lekko przezroczyste, zacznie kolorować na krawędziach i zmniejszy objętość do miękkiej, skrobiowej bryły, około 5 minut.
Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać skrobiowe kawałki z dna rondla, a następnie wymieszać śmietanę, mleko kokosowe i cukier. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć do bardzo niskiego ciepła. Przykryć i gotować, aż taro będzie całkowicie miękkie, o 20 protokół.
Przenieść mieszaninę mleczną do blendera i ostrożnie puree z dużą prędkością do bardzo gładkiej, około 30 sekund. (Aby blender nie pękał, zdejmij plastikowe pokrętło na środku pokrywy i przykryj papierowym ręcznikiem złożonym kilka razy.)
Wlać przez sitko do szczelnego pojemnika, dodać sól do smaku i schłodzić w lodówce do bardzo zimnego, co najmniej 4 godziny.
Gdy baza lodów jest zimna, przenieś do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce co najmniej 6 godzin przed podaniem.
Pozostaw lody na blacie przez 5 minut przed zbieraniem.