Lody pieprzowe z ananasem polane rumem
Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 303 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Jeśli masz pod ręką mleko skondensowane, brązowy cukier, skórkę z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Grillowanie: ananas glazurowany rumem z prażonym kokosem i lodami waniliowymi, oraz Mojitos Ananasowo-Pieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 1/4 szklanki niskotłuszczowego mleka i pieprzu w rondlu średnio ciężkich; doprowadzić do duszenia.
Odstawić, przykryty, na 10 minut. Przecedzić mleko przez sito wyłożone gazą do miski; wyrzucić cząstki stałe.
Żółtka umieścić w misce. Stopniowo dodawaj gorące mleko do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni.
Dodać granulowany cukier; gotować na średnim ogniu, aż mieszanina mleka pokryje metalową łyżkę (około 3 minut), stale mieszając.
Połącz 3/4 szklanki mleka niskotłuszczowego, wanilii, skórki limonki, soku z limonki i mleka skondensowanego w średniej misce. Stopniowo dodawać krem, mieszając trzepaczką. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.
Połącz brązowy cukier i rum w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 1/2 minuty lub aż cukier się rozpuści, mieszając po 45 sekundach.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść ananasa na ruszcie do grilla lub patelni z brojlerami pokrytej sprayem do gotowania i gotuj 2 minuty z każdej strony lub do lekko zarumienionego, od czasu do czasu fastrygując mieszaniną rumu.
Umieść 1 plasterek ananasa na każdym z 7 talerzy deserowych; każdą porcję uzupełnij 1/2 szklanki lodów.
Dekoruj limeslices, w razie potrzeby.