Lody Orzechowe Z Masłem
Jeśli masz o około 45 minut do spędzenia w kuchni, masło orzechowe lody mogą być niesamowite bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1504 kalorii, 17g białka, oraz 124g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 691 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogi deser. Jeśli masz żółtka, masło, brązowy cukier i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Masło Orzechowe Brandy Lody Z Ice Cream Happy Hour, Lody Orzechowe Z Masłem, oraz Lody Orzechowe Z Masłem.
Instrukcje
Żółtka ubić: w średniej wielkości, bezpiecznej dla ciepła misce (metalowej, ceramicznej lub szklanej) ubić żółtka, aż do dobrze wymieszanego. Odstawić.
Śmietanę ułożyć w misce na lodzie, z sitkiem na wierzchu:
Wlać śmietanę do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i ułożyć na wierzchu sito o średnich oczkach. Odstawić.
Brąz masło, dodać brązowy cukier i sól: w rondlu o średniej grubości dna na średnim ogniu, roztopić masło gotować, stale mieszając, aż po prostu zacznie brązowieć.
Dodać brązowy cukier i sól. Mieszaj, aż cukier całkowicie się roztopi.
Dodaj mleko powoli, rozpuścić cukier: powoli dodać mleko, mieszając do włączenia. Początkowo się spieni, więc upewnij się, że używasz patelni z wystarczająco wysokimi bokami.
Podgrzewać, aż cały cukier całkowicie się rozpuści. Nie pozwól gotować lub mieszanina może zsiadać.
Trzepaczka w ręku, powoli wlać połowę mieszanki mleka i cukru do jaj, ubijając stale do włączenia.
Następnie dodać rozgrzaną mieszaninę jajek z powrotem do rondla z pozostałą mieszaniną cukru mlecznego.
Mieszaj, aż baza kremowa zgęstnieje: mieszaj mieszaninę stale na średnim ogniu za pomocą drewnianej lub żaroodpornej gumowej szpatułki, skrobając dno podczas mieszania, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje szpatułkę, około 5-7 minut.
krem przebijamy przez sito i mieszamy do śmietany.
Dodaj wanilię i mieszaj, aż ostygnie nad lodową kąpielą.
Dokładnie schłodzić mieszaninę w lodówce.
Tosty pekan: podczas gdy mieszanina jest schładzanie, Rozgrzej piekarnik do 177°. stopić 1 łyżkę masła. Wymieszać z orzechami pekan i szczyptą soli.
Rozłóż orzechy pekan na blasze do pieczenia i piec w temperaturze 177° przez 10 minut, aż orzechy pekan są lekko tosty. Odstawić do ostygnięcia.
Gdy ostygnie, pekany posiekamy i odstawiamy na bok.
Proces w maszynie do lodów: po dokładnym schłodzeniu mieszanki lodów, procesuj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Złóż posiekane tosty pekan: po uformowaniu lodów w maszynie do lodów będzie dość miękka. Wchodzisz w posiekanych orzechów pekan.
Zamrażać: umieścić w szczelnym plastikowym pojemniku i umieścić w zamrażarce na co najmniej godzinę, najlepiej kilka godzin.
Jeśli był zamrożony dłużej niż jeden dzień, może być konieczne pozostawienie go w temperaturze pokojowej na kilka minut, aby zmiękczyć przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "